Staging
22 januari 2024

Hoe externe reviews aanvragen bij vorige werkgevers zodat je profiel nog meer in het oog springt?

De NOWJOBS-app geopend op een smartphone

In de NOWJOBS-app werken we met een reviewsysteem. Bijverdieners en werkgevers kunnen elkaar beoordelen na de job. Bijverdieners met een goede score vinden sneller een job dankzij hun inzet en betrouwbaarheid. Bedrijven met goede beoordelingen vinden sneller kandidaten omdat er een leuke werksfeer heerst.

Maar wat als je nieuw bent bij NOWJOBS of nog geen reviews hebt ontvangen? We horen het je al denken: “Heb ik dan minder kans om gekozen te worden?”. No worries, daar hebben we nu een oplossing voor! Je kan via de app in enkele klikken een externe review aanvragen aan vorige werkgevers. 

Hoe een externe review aanvragen?

Je kan vanuit de app snel je vorige werkgever uitnodigen om een positieve review te schrijven:

Stap 1: Open de app en ga naar ‘Mijn account’ en klik op 'Nog geen beoordelingen'.
Stap 2: Onderaan klik je op de knop ‘Vraag om een externe review’.
Stap 3: Nodig je werkgever uit via sms, mail, Whatsapp … of het kanaal van je keuze.

Je kan gewoon de link doorsturen of je kan ook een boodschap toevoegen om je werkgever extra te overtuigen. Om je daarbij te helpen, hebben we een voorbeeldboodschap uitgeschreven die je eventueel kan kopiëren en plakken. Pas zelf aan wat voor jou van toepassing is:
 

“Hallo,

Een tijdje geleden heb ik voor jullie bedrijf gewerkt als jobstudent/flexi-jobber/bijverdiener. Ik vond het een fijne en leerrijke werkervaring en hoop dat dat gevoel wederzijds is. Daarom zou ik graag vragen om een review te schrijven voor mijn profiel op NOWJOBS. Dat is een platform waarbij ik me heb ingeschreven om gemakkelijk nieuwe jobs te vinden. Als je op deze link klikt, kom je op een online formulier dat je in enkele minuten kan invullen om je ervaring achter te laten.

Alvast bedankt voor de moeite!“

Voilà, dat is alles. Nu is het aan je werkgever om jouw werk te beoordelen. Jij ziet de review en score daarna op je profiel verschijnen.

Waarop word je beoordeeld?

Als bijverdiener word je beoordeeld op de volgende 5 eigenschappen:

  • Kwaliteit van je werk
  • Stiptheid
  • Klantvriendelijkheid
  • Professioneel voorkomen
  • Gemotiveerd

Je werkgever kan ook nog een extra tekstje schrijven waarin die uitlegt hoe je het bedrijf hebt geholpen of waarin je uitblonk.

Wie kan zo’n externe review aanvragen?

Een externe review aanvragen is heel handig voor wie net een account heeft aangemaakt. Het is een soort duwtje in de rug om die eerste job binnen te halen. Want een goede score betekent een extra aantrekkelijk profiel voor werkgevers. 

Maar ook wie al een tijdje een account heeft op NOWJOBS en al reviews heeft binnengehaald via de app, kan externe reviews aanvragen. Perfect voor wie zijn profiel nog extra wil laten uitblinken.

! BONUS: Werk je als flexi, student of bijverdiener bij een bedrijf buiten NOWJOBS? Als je je baas kan overtuigen om zich te registeren bij NOWJOBS, dan verdien jij zomaar, € 50 extra! Lees hoe je je baas kan overtuigen om zich aan te sluiten bij NOWJOBS in onze blog.

Download de NOWJOBS-app en ga aan de slag!

account_circle

Marketing - 22 januari 2024