nowjobs_environment

De Corporate Social Responsibility van NOWJOBS
 

Gedreven bijverdieners en leuke bedrijven samenbrengen, daar staat NOWJOBS om bekend. Maar dat doen we niet zomaar! Bij NOWJOBS engageren we ons om een positieve impact op de samenleving te maken met ons werk. Onze Corporate Social Responsibility (CSR) is dan ook een essentieel onderdeel van wie we zijn en wat we doen.
 

Onze CSR-initiatieven

Bij NOWJOBS nemen we onze CSR-verantwoordelijkheden serieus: we evalueren onze activiteiten voortdurend en verbeteren onze inspanningen waar nodig. Ontdek hier enkele van onze CSR-initiatieven:

Vzw TADA

Met weekendscholen begeleidt vzw TADA (ToekomstATELIERdelAvenir) meer dan 1.500 maatschappelijk kwetsbare tieners uit het Brusselse. Tijdens een driejarige opleiding vinden de jongeren hun eigen stem. Ieder jaar trekt NOWJOBS naar Brussel om de TADA-alumni te ontmoeten. Én om hen aan hun droombijverdienste te helpen met een workshop over uitzendbureaus en tips & tricks voor het perfecte NOWJOBS-profiel. 
 

Vrijwilligerswerk

Organisaties die geen winst nastreven kunnen via NOWJOBS vrijwilligers inschakelen. Therapy Dogs is slechts een van de organisaties die met de hulp van een NOWJOBBER welzijn boven winst stellen. De vzw brengt honden naar bewoners van zorginstellingen, waar hun aanwezigheid een therapeutische werking heeft. Onze vrijwilligers toveren er samen met viervoeters een glimlach op het gezicht van hulpbehoevende mensen.

Diversiteit en inclusie

Bij NOWJOBS moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daarom trok het volledige team in 2022 naar de Diversity Days: een driedaagse opleiding boordevol sensibiliserende workshops. Van infosessies over de meerwaarde van verschillende generaties op de werkvloer tot workshops over de rijkdom van het LGBTQIA+-spectrum: ons team leerde heel wat bij.

Wat is Corporate Social Responsibility (CSR)

CSR is ons kompas voor ethisch en verantwoordelijk zakendoen. 
Het geeft ons richting en helpt ons om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van onze activiteiten op de maatschappij en het milieu. 

Werkgelegenheid

We streven naar diversiteit en inclusie in de werkplek en moedigen werkgevers aan om hetzelfde te doen.

Gelijke kansen

We behandelen alle bijverdieners en bedrijven met respect en zorgen voor gelijke kansen. De anti-discriminatieregels in de app garanderen bijvoorbeeld een eerlijk sollicitatieproces.

Milieubewustzijn

Onze werkwijze is duurzaam en we minimaliseren onze ecologische voetafdruk. NOWJOBS is immers een 100% digitaal uitzendbureau dat geen papier verbruikt.

Eerlijkheid en integriteit

We handelen op een ethische manier en zijn transparant in alles wat we doen. Zo tonen de vacatures in de app meteen het loon van de bijverdiener en de kost voor het bedrijf.

Sociale betrokkenheid

We ondersteunen gemeenschappen door vrijwilligerswerk mogelijk te maken via onze app. Dankzij NOWJOBS krijgen vzw’s de steun die ze zoeken.

Educatie

We geloven in het belang van voortdurend bijleren. Daarom bieden we bijverdieners trainingen en educatieve middelen aan, waarmee ze hun vaardigheden kunnen verbeteren.